You are here
Home > Daily GK Update > Current Affairs And G.K of Punjab For Competitive Exam 2017

Current Affairs And G.K of Punjab For Competitive Exam 2017

punjab current affairs and gk

Punjab Current Affair, Punjab G.K, Current Affair and G.K for Punjab Competitive Exam

हिंदी में पढ़ने के लिया पेज को नीचे की और स्क्रोल करो

1 Question: Who is the Chief Minister(CM) of Punjab?

Answer : Amarinder Singh(Political party- Indian National Congress)

2 Question: Who is the Governor of Punjab?

Answer : Vijayendra Pal Singh Badnore

3 Question: Who is the Health and Family Welfare Minister of Punjab?

Answer : Brahm Mohindra

4 Question: Who is the Technical Education Minister of Punjab?

Answer : Charanjit Singh Channi

5 Question: Who is the Irrigation and Power Minister of Punjab?

Answer : Rana Gurjeet Singh

6 Question: Who is the current Finance Minister of Punjab?

Answer : Manpreet Singh Badal

7 Question: Who is the Chief Justice of Punjab?

Answer : Shiavax Jal Vajifdar

8 Question: Who is the first female Chief Minister of Punjab?

Answer : Rajinder Kaur Bhattal(1996-1997)

9 Question: Which Punjabi person is the Founder and Chairman of Bharti Enterprise and was awarded Padma Bhushan in 2007?

Answer : Sunil Mittal

10 Question: When Punjab formed as a Partial state of Indian Union?

Answer : 1 November 1966

11 Question: When the Second Anglo-Maratha war was fought between British and Maratha empire?

Answer : 1803-1805

12 Question: When Punjab Digital Library launched?

Answer : In 2003

13 Question. What is the name of Lower House of Punjab Legislative Assembly?

Answer : Punjab Vidhan Sabha

14 Question: In which year the Treaty of Lahore’ was signed?

Answer : 1849

15 Question: There are how many districts in Punjab?

Answer : 22 Districts

Postbcc provide latest update news, Tips and Trick for technical solution, Biography, Punjab History, indian history, entertainment related content Like and Share Facebook Page

Recommended For You

Top